вторник, 31 март 2009 г.

Да инжектираме миши мозък в главите на учените!



Да инжектираме миши мозък в главите на учените!

Това явно е наложително след като за пореден път доказват глупостта си.

Професор Ричард Гей (трябва да се признае на американците, че имат много подходящи фамилии) от американския университет в Западен Мичиган доказал, че знанието може да бъде инжектирано. Той бил първият, който научил плъховете да се страхуват от тъмни дупки. Неговите опитни плъхове разполагали с два пътя за бягство. Единият водел към затъмнена кутия, другият към осветена. Разбира се, плъховете инстинктивно бягали към тъмната. Точно това според Г-н Гей те не трябвало да правят. Защото,когато били вече вътре, падала една клапа и животните били малтретирани в продължение на няколко секунди посредством токови удари. Обучението продължило пет дни. След тях нищо не можело да ги вкара в тъмна дупка. Те имали вече неестествен страх от тъмнината.
Гей умъртвил дресираните плъхове, преработил мозъците им в разтвор, който инжектирал на други, недресирани плъхове. Резултатът надминал всичките му очаквания. Посредством инжекцията страхът от тъмнината се бил предал в мозъците на недресираните плъхове.
Какво достижение на науката! Тя трябва да се гордее със себе си, затова че служи така съвестно на обществото и неговите нужди. Всички ние тръпнехме от очакване да научим резултатите от експеримента.
А те са очевидни: трябва да се налее мозък не на плъховете, те са достатъчно умни щом са оцелели с хилядолетия. Но пък учените определено се нуждаят от мозъчна добавка. По-добре животинска, за по-добро качество. Само така могат да се опомнят и да надраснат инфантилната си нужда от садизъм.

Както един писател беше казал: "Когато пораснем, ние не преставаме да късаме крилата на пеперудите, просто намираме по-добра причина да го правим."

Няма коментари:

Публикуване на коментар